Esterbrook

 

De volledige Esterbrook collectie is nu ook op voorraad bij Penworld. het Amerikaanse Esterbrook werd opgericht in 1858 door Richard Esterbrook onder de naam Esterbrook Pen Company en groeide snel uit tot één van de grootste en meeste geliefde pennenfabrikanten ter wereld! Op zijn hoogtepunt was Esterbrook de grootste pennenfabrikant in de Verenigde Staten met meer dan 600 werknemers!

 

Veel van Amerika's geschiedenis is geschreven en gemaakt met Esterbrook pennen. De Amerikaanse presidenten Abraham Lincoln en Lyndon B. Johnson ondertekenden wetten met hun Esterbrook pennen. John F. Kennedy riep onze natie op om letterlijk naar de sterren te reiken, en ondertekende documenten die beloofden een man op de maan te laten landen en hem veilig naar de aarde terug te brengen.

 

De beroemde Disney-tekenaar Carl Banks bracht Donald Duck tot leven met een Esterbrook No 356. Peanuts-bedenker Charles M. Schulz gebruikte de No 914 voor al zijn strips. En miljoenen leerlingen leerden schrijven met Esterbrook pennen. Men kan stellen dat deze visionairs en kunstenaars Esterbrook hebben geholpen een geïntegreerd onderdeel te worden van Amerika's politiek en cultuur in de 19e en 20e eeuw.

 

 

De volledige Esterbrook collectie is hier te bestellen