Caran d'Ache pen

Caran d'Ache pen

Caran d'Ache pen

Het bedrijf Caran D’ache is in 1915 opgericht in Geneva, Swiss als "Fabrique Genevoise de Crayons Ecridor". In 1924 Was een overname van het bedrijf door Arnold Schweitzer, welke de naam wijzigde naar het huidige Caran D’ache. De naam is gebaseerd op de bijnaam van de politiek cartoonist Emmanuel Poire. Zijn bijnaam stamde weer af van het Russische woord Karandasj, wat Potlood betekent.

De Zwitserse vakkundige diamantslijpers ervaring werd verwerkt in de penpunt van Caran d’ache en werd in 1999 hiermee bekend als S werelds duurste pen. Het kwam in het Guinness book of world records.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 140

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 140

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Caran d’ache Ecridor, 849 en Léman

Naast vakkundige pennen, produceert Caran d’ache ook potloden. De bekendste collecties balpennen en vulpen modellen van het merk zijn de Ecridor en Léman. Beide collecties, Ecridor en Léman beide een zeer uitgebreid assortiment aan kleuren en afwerkingen.

Léman serie

Léman serie dankt haar naam aan aan de Franse benaming voor het meer van Genève, namelijk “Lac Léman” De Léman serie bestaan uit ronde pen modellen in de meest uiteenlopende kleuren als flamboyant rood, roze, saffraan, middernachtblauw of Carbon Zwart, alle Léman modellen hebben een schitterende lakafwerking die prachtig afsteekt tegen de schittering van verzilverd beslag, door een laag rhodium. Deze combinatie geeft de serie een klassieke en elegante uitstraling. De gehele Léman serie is voorzien van gouden penpunt welke in werking kan worden gezet door een draaimechanisme.

Caran d'Ache 849

De Caran d'Ache 849 Classic serie hebben een zeshoekige metalen houder, een flexibele clip en drukknop om de vulling te verlengen. De 849 is zowel handig als elegant, wat dit model geschikt maakt voor elke gelegenheid. Elke 849 Classic balpen wordt geleverd met Caran d'Ache Goliath medium zwarte balpenvulling. Elke Caran d'Ache 849 Classic balpen is gemaakt in Zwitserland.

Ecridor serie

De naam van deze serie is afkomstig uit de oorspronkelijke naam van het bedrijf “Fabrique Genevoise de Crayons Ecridor” De Ecridor serie bestaat voornamelijk uit 6 hoekige metalen pen behuizingen in de kleuren goud, zilver en rosé-goud met fantastische patroon afwerkingen. De 6 hoekige handgreep kan zorgen voor meer comfort bij het vasthouden en hiermee een sublieme schrijfervaring creëren. De Ecridor balpennen serie is voorzien van een stalen penpunt welke door een drukmechanisme in schrijf functie kan worden gezet.

Caran d’ache filosofie

Door de creatieve samenwerking tussen professionals en kunstenaars van jong en oud zijn er meer dan 400 modellen ontwikkeld door Caran d’ache. Deze ware vakmanschap is terug te vinden in alle pennen series van Caran D’ache. Je zou kunnen zeggen een perfecte combinatie tussen kwaliteit en creativiteit, met een buitengewone schrijf ervaring. Als top in het Caran d’ache segment is de limited edition “849”, welke naast indrukwekkend design ook een gouden penpunt.