Informatie betreffende orders met gravure

Wegens vakantie van de graveerdienst worden orders met gravure verzonden vanaf 1 augustus.
Orders zonder gravure worden op reguliere wijze verzonden.  Alvast bedankt voor uw begrip.

Visconti

Visconti
Visconti pennen worden met de hand gemaakt in Florence, Italie. De passie voor pennen waarmee de oprichter, Dante delVecchio, in 1988 begon, is sindsdien groter en groter geworden. In alle modellen en kleuren is de liefde voor het luxe schrijfinstrument en de vulpen in het bijzonder terug te vinden. De techniek heeft niet stil gestaan. Er staat inmiddels een groot aantal patenten op naam van Visconti, waaronder het dubbel reservoir vulsysteem. De kwaliteit en het gebruiksgemak van alle Visconti pennen is door de meesters uit Florence naar het hoogste niveau getild.
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 49-72 van 77

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 49-72 van 77

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Geïnspireerd door de klassieke kunst, maar ook de juweel- en lederwaren nijverheid die letterlijk in elke hoek van Firenze terug te vinden is, weerspiegelt ieder Visconti schrijfinstrument de schoonheid die de stad te bieden heeft. Zo vind je bijvoorbeeld de ‘Divina Proporzione’ van Leonardo Da Vinci (geboren nabij Firenze) terug in de prachtige Divina collectie, een unieke pen met vijf gedraaide facetten waarin de gouden ratio verborgen zit. Of de Medici collectie, vernoemd naar de invloedrijke mecenassen die de rijke kunstgeschiedenis van Firenze hielpen verwezenlijken. Maar ook Van Gogh en Rembrandt worden herdacht in de schrijfwaren van Visconti, die net als de schilderwerken gekenmerkt worden door intense kleuren en gedetailleerde patronen!

Ponte Vecchio

Als eerbetoon aan zijn bakermat, draagt iedere Visconti pen een gebogen clip die de vormen van de beroemde Ponte Vecchio weerspiegelt, en de vereniging van twee werelden: traditie en innovatie, symboliseert.

Traditie en Innovatie

Ondanks de voorliefde voor klassieke kunst, zet Visconti ook sterk in op innovatie. De combinatie van deze twee elementen maakt hun producten zo uniek. Zo zijn bijvoorbeeld de Rembrandt, Van Gogh en Mirage pennen uitgerust met een innovatief magnetisch sluitsysteem, waarmee u de pen snel en gemakkelijk opent en sluit. Voor de vulpennen bedacht Visconti het ‘double reservoir power filler’ vulmechanisme. De pomp creëert een vacuüm waardoor de pen zich in één beweging vult met inkt, een tweede inktreservoir zorgt voor een gebalanceerde inkttoevoer die niet lekt (ook niet op het vliegtuig!). Ook de Homo Sapiens is zeker het vermelden waard: een onverwoestbare pen gemaakt van echte lavasteen van de Etna vulkaan.

Firenze staat ook bekend om zijn topkwaliteit lederwaren. In de lederwaren collectie van Visconti vindt u prachtige luxueuze Dreamtouch pennenetuis, die uw schrijfwaren optimaal beschermen. De etuis worden gemaakt door middel van een speciaal bewerkingsproces dat het leer extra zacht en soepel maakt.