Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Specialist in schrijfwaren

Grote voorraad

Gratis levering vanaf € 50

Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd

 
 
(0)
Vergeet uw inkt hier niet te bestellen 

U hebt niets in uw winkelwagen.

Swipe to the left

Staedtler Initium Review

By Dries 5 years ago

Staedtler kennen we natuurlijk al langer voor hun uitstekende kantoorbenodigdheden. Echter, recent breidden ze hun assortiment verder uit door de toevoeging van luxe schrijfwaren.

Ze namen het blijkbaar ook meteen erg serieus, want in plaats van één pen, lanceerden ze meteen een volwaardige collectie (de ‘Premium’ collectie), bestaande uit twee reeksen: de ‘Initium’ (standaard modellen) en ‘J.S. Staedtler’ (Luxe-reeks).

Staedtler Initium

De Initium pennen, verkrijgbaar in drie uitvoeringen (Resina, Lignum, Corium Simplex), hebben alle drie een zeer gelijkaardig design, maar verschillen in het gebruik van verschillende materialen in de afwerking. Het model dat ik getest heb, is de Initium Corium Simplex, een volledig metalen pen, afgewerkt met een mooi stuk donkerbruin leder op het lichaam van de pen.

Staedtler Initium

Het design is strak, en relatief eenvoudig, wat ervoor zorgt dat het oog meteen op de lederen afwerking valt. Wat ook meteen opvalt, is de erg speciale clip. Deze gaat over de gehele lengte van de dop, en heeft een erg plat profiel. Het design van de clip is gewaagd, maar past wel mooi in het geheel! De clip sluit namelijk naadloos aan op de metalen strook waarmee het leder op de pen bevestigd is. De clip is wel vooral een designelement gebleven, want door zijn platte profiel is hij erg moeilijk te gebruiken.

Staedtler Initium

Als je de pen vastpakt, merk je direct dat dit een ‘serieuze’ pen is! Het gewicht van ongeveer 50 gram (met de dop), en de solide afwerking geeft meteen aan dat Staedtler kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Met z’n 13,7 centimeter lengte behoort deze tot de middenmoot qua grootte. De pen ligt comfortabel in de hand, en is groot genoeg voor de meeste mensen. De greep van de pen is lang, wat zorgt voor een ontspannen houding. De pen is wel aanzienlijk smaller aan de greep, wat ervoor zorgt dat er een merkbaar hoogteverschil is tussen lichaam en greep. Dit hoogteverschil is merkbaar in gebruik, maar doordat de greep genoeg plaats biedt voor de vingers, is het in de meeste gevallen niet echt storend. De dop kan achterop geplaatst worden, maar het brengt de pen wel erg uit balans (ik zou het niet aanraden).

Staedtler Initium

De afwerking met leder maakt deze pen uniek. Het zorgt niet enkel voor een mooi uitziende pen, het voelt ook warm en zacht aan in de hand.

Gezien de prijscategorie had ik een gouden penpunt verwacht, maar dat is dus niet het geval. Echter na de pen een eerste keer gebruikt gehad te hebben, was ik helemaal overtuigd! De sober gegraveerde stalen pen presteert namelijk uitstekend! De Medium penpunt schrijft zoals men zou verwachten van een pen in deze prijsklasse, en kan met gemak opboksen tegen vele gouden penpunten!

De penpunt is erg glad, maar je voelt wel dat je aan het schrijven bent. De ervaring is allerminst als krassend te beschrijven, maar je voelt wel de respons van de penpunt die over het papier glijdt! De pen blinkt uit op vlak van betrouwbaarheid! In de weken dat ik deze pen gebruikt heb, heeft de punt geen seconde geaarzeld! De inkttoevoer is erg consistent, en voorziet een genereuze hoeveelheid inkt.

Staedtler Initium

Vaak wordt gedacht dat een gouden penpunt superieur is aan een stalen, maar de Staedtler Initium reeks bewijst het tegendeel. Staedtler heeft niet bepaald risico’s genomen op vlak van de penpunten, maar daar hoor je mij niet over klagen! De pen presteert uitstekend, en toont nogmaals Staedtler’s oog voor kwaliteit en detail!

Staedtler Initium

Voor 260 euro haal je een uiterst betrouwbare pen in huis, die er ook nog eens erg goed uitziet!

Staedtler Initium


HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT VAN DE STAEDTLER PREMIUM PENNEN KAN U HIER TERUGVINDEN