Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Specialist in schrijfwaren

Grote voorraad

Gratis levering vanaf € 50

Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd

 
 
Swipe to the left

Review Pilot Capless Vanishing Point Vulpen

By Penworld 2 years ago


Pilot Capless Vanishing Point


De Pilot Capless (ook wel ‘Vanishing point’ genoemd) is een icoon in de pennenwereld, en het is niet heel moeilijk om in te zien waarom. Het was namelijk Pilot, dat reeds begin jaren ’60 de allereerste vulpen onder dop op de markt bracht. Vandaag de dag is het nog steeds een van de meest populaire ‘luxe’ vulpennen, mede dankzij het uniek en makkelijk hanteerbaar mechanisme.


Pilot Capless Vanishing Point Vulpen


De Capless spreekt aan omdat het een soort van transitie vormt van balpen naar vulpen. Het design voelt vertrouwd aan, en het mechanisme biedt meer gebruiksgemak ten opzichte van de traditionele vulpen met dop. De pen is volledig uit metaal vervaardigd, en komt in een hele reeks aan verschillende kleuren en afwerkingen, zo ziet u hier de klassieke zwarte variant met zilverkleurige (rhodium) afwerking, maar ook één meer recente uitvoering in mat zwart en blauw.


Pilot Vanishing Point


Door de volledig metalen constructie heeft de Capless een aangenaam en robuust gewicht. De pen meet 14cm -ruim voldoende om comfortabel in de hand te liggen - maar komt door zijn afgeronde, slanke design niet te groot over. Indien u de normale Capless toch te groot of te zwaar vindt, is de Pilot Capless Decimo misschien een goed alternatief. Deze nieuwe versie biedt hetzelfde mechanisme, maar in een smallere en lichtere behuizing.


Pilot Capless Vanishing Point Open


Uiteraard is het de moeite waard even stil te staan bij het mechanisme. Het klikmechanisme werkt net zoals bij een normale balpen, een druk op de knop tovert de kleine 18k gouden penpunt tevoorschijn. Wanneer de pen gesloten is, zorgt een afdekplaatje binnenin de pen ervoor dat de punt niet uitdroogt, een dop is dus niet nodig. Vullen van de pen kan zowel via de meegeleverde converter, zodat u kan kiezen uit een wijd gamma inkten in pot (onder andere ook de prachtige Pilot Iroshizuku inkten), of met een Pilot inkt cartridge. De pen schroeft open, en de volledige punt kan uit de pen gehaald worden, zodat u de pen kan vullen zonder de behuizing vuil te maken. (door de pen uit de behuizing te halen tijdens het vullen, kan er ook geen inkt in het mechanisme geraken).


Pilot Capless Vanishing Point Penpunt


Dan komen we bij de penpunt. Deze is, zoals eerder gezegd, vervaardigd uit 18k goud, en bedekt met een rhodium afwerking (of in sommige gevallen met een zwarte coating, zoals u hieronder kan zien). De penpunt is klein, maar dat is niet te merken aan de prestaties! De penpunt is een klein beetje soepel en goed gepolijst, waardoor schrijven moeiteloos gaat. De inkttoevoer is constant en betrouwbaar. Betrouwbaar is zeker een goede manier om deze pen te beschrijven, Japanse merken hameren namelijk op onberispelijke kwaliteit en gebruiksgemak.


Pilot Capless Vanishing Point Stub


Sinds kort kan u ook een ‘stub’ calligrafiepunt verkrijgen voor de Pilot Capless, deze is speciaal geslepen in een plat, breed profiel, zodat u prachtige lijnvariatie kan verkrijgen in uw geschrift, ideaal ook voor het beoefenen van calligrafie! Belangrijk om te vermelden is dat deze penpunten niet zo gepolijst aanvoelen tijdens het schrijven. De pen mag ook niet te sterk gedraaid worden, dit door de hoekige vorm van de punt.


Pilot Capless Vanishing Point


Bent u geïnteresseerd in deze vulpen, vermomd als balpen? Dan kan u terecht in ons uitgebreid gamma van de Pilot Capless. Speciale penpunten, zoals de stub, zijn verkrijgbaar op aanvraag. Neem ook zeker eens een kijkje bij de special edition Capless van dit jaar, met uniek guilloche afwerking.

U kan het volledige assortiment hier terugvinden
WOOPS!

There are no products matching the selection.

 

* This is a static CMS block displayed if category is empty.
You can put your own content here.

web-monitoring-ok