Uw taal: Nederlands
Uw taal:
Vinkje

Specialist in schrijfwaren

Vinkje

Grote voorraad

Vinkje

Gratis levering vanaf € 50

Vinkje

Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd

 
 
(0)
Vergeet uw inkt hier niet te bestellen 

U hebt niets in uw winkelwagen.

Swipe to the left

Platinum 3776 Review

By Penworld 7 months ago

PLATINUM 3776 CENTURY REVIEW


Vrij recent namen we het Japanse merk Platinum op in ons assortiment, en daar hoort natuurlijk een review bij! Platinum mag dan wel nieuw zijn bij ons, in hun thuisbasis Japan zijn ze al sinds 1919 actief in de markt van schrijfwaren – Juist ja, exact 100 jaar! Met zo’n lange geschiedenis is het dan ook niet verwonderlijk dat Platinum erg goed is in het maken van kwaliteitsvolle pennen, en ze doen dat trouwens aan een zeer schappelijke prijs.


Platinum biedt een uitgebreid gamma aan, van zeer betaalbare tot high-end handgemaakte Japanse ‘Urushi’ vulpennen van ettelijke honderden (tot duizenden) euro’s. Het model in deze review is de #3776 Century, en ligt qua prijs ergens tussenin. Het is overigens ook veruit het meest populaire model in de catalogus van Platinum.


PLATINUM 3776 CENTURY REVIEW


Platinum is een merk dat op alle vlakken zeer sterk verankerd zit binnen de Japanse cultuur. Zo verwijst de #3776 met zijn naam naar de hoogte van Mt. Fuji in Japan, een iconische bergtop die zelfs soms visueel verwerkt zit in de speciale uitvoeringen van de #3776 die Platinum jaarlijks op de markt brengt.


Platinum 3776 vulpen


In traditioneel Japanse stijl is de Platinum #3776 Century een vrij sobere, zakelijk ogende pen. Die no-nonsense aanpak is trouwens in veel Japanse merken terug te vinden omdat ze in hoofdzaak focusen op een perfecte schrijfervaring. De Platinum 3776 past perfect tussen iconische vulpennen als de Montblanc Meisterstück met zijn oerklassieke cigaarvorm en tijdloze zwart-met-goud afwerking. Natuurlijk is er ook keuze uit een verscheidenheid van meer kleurrijke afwerkingen, waardoor de pen een iets speelser karakter meekrijgt.


Platinum 3776 Vulpen in hand


Platinum 3776 Vulpen review


De Platinum #3776 Century is een niet al te grote pen. De dop kan achterop het lichaam van de pen geplaatst worden om de pen iets langer te maken in de hand. Door de volledig kunsthars constructie voelt de #3776 erg licht aan in de hand. Ondanks het licht gewicht is het een oerdegelijke pen die gemaakt is voor jarenlang gebruik, de afwerkingsgraad is van de hoogste kwaliteit.

Functie staat met kop en schouders bovenaan de prioriteit bij Platinum (opnieuw, een erg Japanse insteek). Een eerste detail waarmee de #3776 zijn functionaliteit naar een nieuw niveau tilt, is de slip-and-seal techniek in de dop. Dit is simpelweg een binnendop die met behulp van een veer de penpunt luchtdicht aansluit zodat de punt nauwelijks uitdroogt. Volgens Platinum kunnen deze pennen tot twee jaar gevuld met inkt blijven zonder uit te drogen. Ook in dagelijks gebruik biedt dit systeem het voordeel dat je pen altijd meteen klaar staat om te schrijven, vanaf de seconde dat de punt het papier raakt.


Platinum 3776 penpunt 14k


Een tweede hoogtepunt van de #3776 is de 14k gouden penpunt. Platinum is één van de weinige merken die nog steevast hun eigen penpunten vervaardigen, en dat doen ze met een uitstekend oog voor detail. In japan is de vraag naar hoogwaardige punpunten in zeer fijne schrijfdikten nog steeds erg hoog (omwille van de gedetailleerde kanji in het Japans schrift). Het verschil met westerse penpunten is voor het grootste deel relatief subtiel. Maar u zal toch merken dat de schrijfdikten eerder aan de fijne kant uitvallen. Vooral de Extra Fijn (EF) Platinum penpunten zullen opmerkelijk fijner schrijven dan hun westerse equivalent, en u kan zelfs nog een stap verder gaan want Platinum biedt (als één van de weinigen) ook een Ultra Extra Fijn (UEF, verkrijgbaar op bestelling) penpunt aan voor als u zéér klein schrijft.


Platinum 3776 schrijfbreedte


Naast een groot gamma aan mogelijke schrijfdikten, zijn Platinum penpunten ook gewoon van fantastische kwaliteit. De penpunten zijn gebalanceerd gepolijst, waardoor ze aangenaam ‘tactiel’ aanvoelen tijdens het schrijven, en erg betrouwbaar presteren. De inkttoevoer is consistent en gebalanceerd.Platinum 3776 gesloten vulpen


Ten slotte nog de prijs: Platinum weet een topkwaliteit schrijfinstrument af te leveren voor slechts 175 euro. Daarmee is het één van de meest betaalbare vulpennen op de markt met een massief gouden penpunt. Op zoek naar een no-nonsense, degelijke pen voor intensief dagelijks gebruik? Dan zou de Platinum #3776 Century zeker en vast op uw lijstje moeten staan. Wij zijn alvast overtuigd!