Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Specialist in schrijfwaren

Grote voorraad

Gratis levering vanaf € 50

Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd

 
 
Swipe to the left

Pelikan Souverän M1005 Stresemann Special Edition Review

By Penworld 4 months ago

Pelikan Souverän M1005 Stresemann Special Edition Vulpen


De uiterst stijlvolle Pelikan Souverän Stresemann collectie wordt uitgebreid met alweer een nieuw product! Ditmaal krijgt de grootste telg in het Souverän gamma (gaande van de kleine M300, tot de ‘oversized’ M1000) een make-over in de prachtige zilvergrijs gestreepte uitvoering die het Duitse merk sinds enkele jaren aanbiedt: De Souverän M1005 Stresemann!

Pelikan M1005 Special Edition Stresemann Vulpen


De liefhebber van grote oversized Pelikan vulpennen heeft ondertussen wel even op zijn honger moeten blijven zitten. Bijna tien jaar na de laatste speciale uitvoering (de M1005 Demonstrator) krijgt de M1000 nog eens wat welverdiende aandacht. Deze grote pen is geliefd door menig verzamelaar en vulpen-connaisseur omwille van zijn statige voorkomen en prachtige grote penpunt. De uitvoering in het Stresemann-grijs is dan ook ideaal voor dit model. De combinatie van een opvallende, grote pen met een understated en subtiele afwerking past perfect samen.

Pelikan 1005 Souveran Stresemann lichaamDe Stresemann uitvoering vindt zijn inspiratie bij Gustav Stresemann. Deze Duitse politicus stond begin vorige eeuw bekend om zijn keurige krijtstreep maatpakken. De zilvergrijze strepen op het lichaam van de M1005 Stresemann symboliseren dan ook zijn voorliefde voor de krijtstreep.


Bekijk de M1005 Stresemann van dichterbij, en het glinsterende metallic effect van de zilvergrijze strepen biedt een onwaarschijnlijke diepte. De zilveren strepen worden afgewisseld door donker transparant zwarte strepen, waardoor u in één oogopslag kan controleren hoeveel inkt nog in het reservoir van de pen zit. Mede door de zilverkleurige rhodium afwerking oogt deze uitvoering -in tegenstelling tot de andere uitvoeringen in de M1000 reeks met goudkleurige afwerking- erg modern en strak.


Pelikan Souverän M1005 Stresemann Penpunt
Pelikan staat bekend om zijn uitstekende zuiger vulsysteem, en in het geval van de M1000 krijgt u daarbovenop nog een uiterst grote inktcapaciteit door het grote lichaam van de pen. Zo kan u langer blijven schrijven zonder hervullen.


Pelikan Souverän Formaat


De M1005 mag dan wel een grote pen zijn, aan schrijfcomfort moet u gelukkig niet inboeten. Pelikan’s M1000 is waarschijnlijk het beste te vergelijken met het topstuk van Montblanc: de Meisterstück 149, maar is toch net iets minder groot en daarmee ook misschien net iets comfortabeler om mee te schrijven (Dit hangt natuurlijk volledig af van uw persoonlijke voorkeur!). Met zijn uiterst aangenaam vormgegeven greep en een licht gewicht ligt de M1005 Stresemann zeer comfortabel in de hand. Een statige pen zoals deze wordt al snel gezien als een bureaustuk om een kribbel te zetten, maar qua comfort is de M1005 evenzeer geschikt om een lange brief te schrijven.


Vindt u de M1005 met zijn totale lengte van 14,7cm toch net iets te groot? Uiteraard is het voordeel van Pelikan’s Souverän reeks dat de vijf verschillende maten voor ieder wat wils bieden. In onze winkel helpen wij u graag om het model te kiezen dat het best past voor uw hand.


Pelikan Penpunt M805 en M1005
Links de Pelikan M805 met een #6 penpunt, rechts de M1005 Stresemann met een volledig Rhodium afgewerkte, grote #8 penpunt.


De M1005 is het ‘high-end’ model in de Souverän collectie, en het mag daarom natuurlijk net dat tikkeltje méér zijn. De penpunt op de M1000-reeks is opmerkelijk groter dan de gemiddelde penpunt, en tevens nog meer gedetailleerd afgewerkt. De #8 maat (dit getal wijst op de doorsnede in mm van de inktvoeder onder de penpunt, en wordt gebruikt om de grootte van de penpunt aan te duiden) van de penpunt is slechts sporadisch terug te vinden in moderne vulpennen, zoals bijvoorbeeld ook de Montblanc 149, en is daarmee op zich al extra speciaal. De grote penpunt op deze pelikan heeft ook het bijkomende voordeel dat deze aangenaam zacht is, en tijdens het schrijven licht meegeeft onder het gewicht van uw hand waardoor schrijven extra soepel aanvoelt (Deze penpunt is echter niet te verwarren met een flex penpunt waarbij u druk kan uitoefenen om lijnvariatie te verkrijgen! Een lichte hand is steeds aangeraden tijdens het schrijven!) Pelikan penpunten schrijven over het algemeen erg prettig met een perfect gepolijste punt en rijke inkttoevoer. De Pelikan M1005 tilt al deze eigenschappen tot een nieuw niveau. Schrijf met de M1005 Stresemann, en u zal meteen begrijpen waarom deze pen op alle vlakken als een waar topstuk beschouwd wordt!