Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Specialist in schrijfwaren

Grote voorraad

Gratis levering vanaf € 50

Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd

 
 
Swipe to the left

Montblanc Writers Edition Rudyard Kipling Review

By Penworld 4 months ago

 Montblanc Writers Edition Rudyard Kipling


Montblanc brengt naar jaarlijkse gewoonte weer een boek uit… natuurlijk geen echt boek, maar een prachtige geschenkverpakking in boekvorm met binnenin een nieuwe Montblanc Writers Edition!


Dit jaar brengt Montblanc ode aan Rudyard Kipling. Deze Britse schrijver is vooral gekend om het gedicht “IF” en natuurlijk The Jungle Book. Deze twee werken vormen dan ook de inspiratie voor het design van deze gelimiteerde serie.


Met zijn matgroene kleur wanen we ons natuurlijk meteen in de jungle. De kaft van de geschenkverpakking beeldt dit mooi af, en we vinden er ook meteen twee hoofdpersonages uit Jungle Book op terug: de wolf en Baloe de beer. De wolvenroedel -die in het verhaal het mensenkind Mowgli opvoeden- speelt de hoofdrol in het stukje beeldende kunst dat deze pen eigenlijk is.


Montblanc Writers Edition Rudyard Kipling


Montblanc is meester in het sierlijk verwerken van talloze details in hun limited edition schrijfwaren, en ze schuwen daarbij niet van een beetje out-of-the-box denken. De R.Kipling is een uitstekend voorbeeld van de creatieve uitspattingen van het Duitse merk: je wordt meteen bij de eerste oogopslag gegroet door een heuse wolvenkop bovenaan de dop. Toegegeven, het design zal misschien niet iedereen meteen bekoren. Maar het is toch de moeite waard om deze pen eens van dichterbij te bewonderen. De afwerkingsgraad en mate van detail is echt prachtig!

Montblanc Writers Edition Rudyard Kipling ReviewZo opvallend als de wolvenkop is, is de rest van de pen eigenlijk subtiel en elegant ontworpen. De pen loopt van boven naar onder taps toe, en de matgroene kunsthars voegt een toets kleur toe zonder overdreven over te komen. Bovenaan de dop vindt u natuurlijk de typische Montblanc zeshoekige ster terug die de Mont Blanc bergtop in bovenaanzicht symboliseert. Ook op de dop is de handtekening van de schrijver gegraveerd, zoals het geval is bij elke Writers Edition.


Rondom de bovenkant van de dop, en de onderkant van het lichaam van de pen (tevens de draaiknop voor het zuiger vulsysteem) zijn respectievelijk de eerste en laatste regel van het gedicht “IF” gegraveerd. Alweer een mooie verwijzing naar het oeuvre van Kipling.


Montblanc Writers Edition Rudyard Kipling Review


De Kipling is een pen van stevig formaat (14,6cm gesloten), en ziet er ook zo uit door zijn vormgeving. Vooral het gewicht van in totaal bijna 60 gram zal u meteen opvallen als u deze pen in de hand neemt -niet verwonderlijk natuurlijk door de vele metalen elementen die verwerkt zitten in de pen. De Writers editions mogen dan wel gericht zijn op de fervente verzamelaar, de Kipling is eigenlijk best comfortabel in de hand door zijn taps toelopende vormgeving


Over schrijfcomfort gesproken, Montblanc heeft natuurlijk een zeer goede reputatie om hoog te houden, en hun penpunten zijn dan ook van uitstekende kwaliteit. Van een pen in deze prijsklasse verwacht u uiteraard een fantastische schrijfervaring (en terecht!), en Montblanc biedt die door een perfect afgestelde penpunt. Het gevoel van schrijven met een Montblanc is moeilijk uit te leggen in woorden, maar moet u gewoon zelf eens komen testen. Als een geoliede machine glijdt de penpunt moeiteloos over het papier. De penpunt is tot in de perfectie gepolijst. Net genoeg om zacht te schrijven, maar met juist een hint van tactiele feedback zodat u voelt dat u schrijft. De inkttoevoer is consistent en rijkelijk. ‘Prettig schrijven’ is een understatement.


Om af te sluiten nog dit: Zoals ik eerder al aangaf is Montblanc meester in het verwerken van details in hun Writers editions. Een meer subtiel detail is de gravure in de penpunt: een wereldbol. Kipling was een ware globetrotter: hij werd geboren in India, groeide op in het Verenigd Koninkrijk, en reisde op latere leeftijd zowat de hele wereld rond. In zijn schrijfkamer in het Bateman’s landhuis bevonden zich dan ook twee grote wereldbollen…


Montblanc Writers Edition Rudyard Kipling
web-monitoring-ok