Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Specialist in schrijfwaren

Grote voorraad

Gratis levering vanaf € 50

Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd

 
 
Swipe to the left

Caran d'Ache 849 Vulpen Review

By Penworld 2 years ago


Caran d'Ache 849 Vulpen


Als we over iconische pennen spreken, zijn dat heel vaak vulpennen waar we het eerst naar kijken: bijvoorbeeld de Montblanc Meisterstück 149, Pelikan Souverän of Lamy 2000,… Echter zijn er ook heel wat balpennen die hun strepen verdienen tussen al dat vulpen-geweld! Zo ook de Caran D’ache 849, een iconische balpen met het typische zeshoekig profiel dat in de meeste Caran D’ache pennen terugkeert!

De 849 balpen dateert van 1969. In de loop der jaren werden verschillende mechanische vulpotloden toegevoegd aan het gamma, maar nooit eerder een vulpen. Waar dat misschien een bizarre keuze lijkt voor sommigen, heeft het Zwitsers merk daar dus nu een oplossing voor bedacht, om ook de vulpenliefhebbers tevreden te stellen!


Caran d'Ache 849 Fountain PenDe 849 vulpen is onmiskenbaar de grote broer van de iets kleinere balpen. Het simpele zeshoekige profiel en de smalle clip zijn identiek op beide modellen, wat zorgt voor een erg uniforme collectie, die erg mooi staat als een set (bijvoorbeeld als geschenk!). De metalen clip, die rond de buitenzijde van de pen vastgeklemd zit, is erg slank en is flexibel zodat deze makkelijk ergens aan bevestigd kan worden. Onder de clip vindt u de inscriptie van merk en modelnaam. Door deze tekst te verbergen achter de clip, behoudt de pen zijn erg cleane look. Bovenaan de dop van de pen is het zeshoekige logo weergegeven waarmee deze pen gekenmerkt wordt.


Caran d'Ache 849 Fountain PenCaran d'Ache 849 VulpenZoals de balpen, is ook de vulpen volledig uit aluminium vervaardigd. Hierdoor is de pen duurzaam maar toch licht. De volledige pen is mat zwart gecoat. Maar voor wie van wat meer kleur houdt, is de 849 ook verkrijgbaar in mat blauw, wit, fluo groen, fluo roze, fluo geel en fluo oranje.Caran d'Ache 849 Vergelijking formaat


Caran d'Ache 849 in de handDe 849 vulpen is iets dikker -en heel wat langer- dan de gelijknamige balpen, maar behoudt toch nog steeds een vrij slanke vormgeving. Zeker de greep is een heel stuk smaller dan de rest van de pen. Hierdoor lijkt de pen dunner in de hand. Qua comfort is dit een kwestie van voorkeur: de ene persoon verkiest een dunnere pen, de andere heeft liever een meer substantiële pen. Op vlak van lengte is het een volwaardige pen, vergelijkbaar met andere populaire pennen zoals de Lamy Safari (zelfs iets langer).


Caran d'Ache 849 ReviewDe dop wordt op z’n plaats gehouden door een uitstekende metalen rand aan de dop. Deze schuift over de greep, en klikt vast in het lichaam van de pen. Op dezelfde manier klikt de dop ook achterop de pen. Het mechanisme is wat anders dan gebruikelijk, en ziet er misschien wat vreemd uit door de uitstekende rand aan de dop, maar het werkt wel naar behoren.


Één nadeel aan het klikmechanisme is de ruimte tussen de greep en het lichaam van de pen waarin de dop vastklikt. Deze zorgt voor een behoorlijk verschil in dikte tussen de greep en de rest van de pen. Zeker omdat de greep al wat korter en dunner is dan gebruikelijk, kan dit voor sommigen als minder comfortabel beschouwd worden.


Caran d'Ache 849 PenpuntHet belangrijkste aspect van iedere vulpen is uiteraard de penpunt. En Caran d’Ache heeft hier duidelijk veel aandacht aan besteed! De hoekige vorm van de penpunt, en het minimalistisch zeshoekig logo dat ook op de dop terugkomt, past perfect in de rest van het eenvoudige en cleane design.

Maar naast het design, is ook aan schrijfcomfort gedacht! Deze medium penpunt schrijft namelijk ontzettend goed. De punt is uiterst glad gepolijst, maar is tegelijk erg betrouwbaar. De medium punt schrijft eerder aan de brede kant. Als u een fijnere schrijfdikte verkiest, is de 849 ook verkrijgbaar met Fijne penpunt.


Caran d'Ache 849 Penpunt


Kortom, de 849 biedt heel wat voor een redelijke prijs. Een stevig metalen constructie, een uiterst goede penpunt, en een strak design. En dat alles voor een redelijke 55 euro! Door z’n prijs is de Caran d’Ache 849 vulpen uiterst geschikt als geschenk!


Caran d'Ache 849 vulpen met doos


web-monitoring-ok